|
|
|
... paradicsommártás ízének javítása
Paradicsommártás készítésekor hámozzuk meg a paradicsomot, mert a bőre
emészthetetlen.
Szükséges: cukor.
Ha erősíteni akarjuk a paradicsomos ételek ízét, adjunk hozzá csipetnyi cukrot.
- paprika tárolása, szórása, ízhatása
A paprikát sötét és száraz helyen a legjobb tárolni.
Szükséges: néhány rizsszem.... |
2013-09-26 18:35:48 |
|
|
|
|
|
|
Római történetek
Róma, 1938
RÓMÁBAN
1938
Sok bőhusu püspök s kőaszkéta
Úgy mosolyog, mint századok óta
S táncol a nagy Dóm árnyain át
Vágynék valamely bizalomra, melegre,
És Róma kerengve
Rámfonja az utcák néma sorát.
Reneszánsz-palotá... |
|
2012-05-10 12:52:08 |
|
|
|
|
|
|
Zsályás paradicsomos krémmel töltött csirkemell
-4 pici csirkemell (vagyis 2 egész)
-8 vékony szelet sonka (olasz, levegőn szárítottat használtam)
- 10 deka morzsálódós frisssajt* ("Hüttenkäse" amit én használt... |
2009-09-01 19:44:28 |
|
|
|
|
|
|
... paradicsomlevet, vagy 1 kávéskanál sűrített paradicsomot és kevés vizet keverünk a szójatepertőhöz. Az összeforralásnál jól forgassuk át a készre sütött tepertőt, hogy minden oldalába beivódjon a paradicsomos lé. Ezt követően már nem szabad sütni, mert tapló lesz belőle. A frissen kisütött szójatepertő jól felhasználható ételeink ízesítésére is, pl. lecsó készítésénél a kolbász, i... |
|
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|